Hunajainen ketsuppi

Mikä onkaan parempaa kuin ketsuppi itse kasvatetuista tomaateista. Vaikka alkaakin olla syksy meillä tomaattisato alkaa vasta kypsyä. Meillä tomaatteja syödään sellaisenaan ja keitetään tomaattimurskaksi käytettäväksi keittoja ja patojen pohjana.

Tämä hunajainen ketsuppi on muunnelma hyväksi havaitusta tomaattimurskan reseptistä. Halutessasi voit lisätä ketsuppiin basilikaa tai vaikka valmistaa sen keltaisista tomaateista ja paprikasta.

750 g tomaatteja

200 g paprikaa

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl viinietikkaa

0,75 dl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

neilikkaa ja kardemummaa oman maun mukaan

1/4 tl Atamon jauhetta

Leikkaa tomaatit, paprikat ja sipuli kuutioiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Laita kaikki muut aineet kattilaan, paitsi Atamon, ja kuumenna kiehuvatksi.

Anna ainesten kiehua keskilämmöllä noin 1 tunti. Muista sekoittaa välillä.

Soseuta kaikki ainekset ja lisää Atamon kuuman soseen joukkoon.

Säilö valmis ketsuppi pestyihin kuumiin purkkeihin.

Säilytä ketsuppi viileässä.