Juustokakku

Tässä juustokakussa yhdistyvät sitruunan, inkiväärin, vaniljan ja hunajan ihanat maut. Reseptissä vaniljauutteen määrä on suuri. Käytin reseptissä itse valmistamaani vaniljauutetta, joka on miedompi mitä kaupasta saatava valmis vaniljauute. Jos haluat tarjota juustokakun valmiina annoksina sen voi koota jälkiruokakulhoihin. Muuta reseptiä niin, että tuorejuustokerma massa annostellaan jälkiruokakulhojen pohjalle ja annetaan hyytyä jääkaapissa. Koristele pinta hunajalla ja piparkakkumurulla.

300 g piparkakkuja

100 g voita

300 g tuorejuustoa

2,5 dl kermaa

1 sitruuna

5 liivalehteä

1 tl jauhettua inkivääriä

1,5 dl juoksevaa hunajaa

1 rkl Vaniljauutetta

Koristeluun on käytetty Livonsaaren juoksevaa hunajaa ja Pandan lakritsipalloja.

Valmistele irtopohja vuoka peittämällä pohja ja reunat leivinpaperilla.

Kakku on tehty 20 cm vuokaan.

Murskaa piparit jauheeksi. Lisää jauheeseen sulatettu voi. Sekoita hyvin keskenään.

Kaada massa irtopohja vuokaan ja painele tiiviiksi ruokalusikan avulla.

Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatteet viileään veteen.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista samalla mehu talteen.

Mittaa kerma kulhoon ja vaahdota.

Lisää tuorejuusto kermaan ja sekoita hyvin.

Lisää sitruunan kuori, inkivääri, vaniljauute ja hunaja tuorejuustokerma seokseen.

Kaada sitruunan mehu kattilaan. Lisää pehmentyneet liivatteet sitruunamehun joukkoon. Lämmitä mehua niin, että liivatteet sulavat kokonaan.

Lisää sitruunanmehu ohuena nauhana hitaasti tuorejuustokerma seokseen kokoajan vatkaten massaa.

Ota kakkupohja jääkaapista. Kaada tuorejuustokerma seos pohjan päälle ja tasoita pinta. Voit myös kopauttaa vuokaa pöytään tasoittaaksesi massaa. Täytteen voi tasoittaa pinnalta tasaiseksi tai jättää hieman aaltoilemaan.

Laita juustokakku jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 4 h. Oma juustokakkuni sai jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.