Hunajaiset kaurasämpylät

5 DL VETTÄ TAI MAITOA

3 DL KAURAHIUTALEITA

4 DL GRAHAMJAUHOJA

1 PUSSI KUIVAHIIVAA

1/2 DL HUNAJAA

2 TL SUOLAA

NOIN 5 DL VEHNÄJAUHOJA

VOITELUUN KANANMUNA JA KURPITSANSIEMENIÄ

Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet, grahamjauho, kuivahiiva, suola ja puolet vehnäjauhoista. Lämmitä vesi ja lisää hunaja. Hunajan liuettua veteen lisää vesi kuiviin aineisiin. Vaivaa taikinaa ja lisää lopput vehnäjauhoista. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi. Kohotuksen jälkeen kaada taikina pöydälle ja pyöritä tangoksi. Jaa taikina sopivan kokoisiin paloihin. Pyöritä paloista sileitä sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kohota sämpylöitä vielä 15 minuuttia pyyhkeellä suojattuna. Voitele sämpylät kananmunalla ja lisää päälle kurpitsansiemenet. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia 225 asteessa. Jäähdytä valmiit sämpylät pyyhkeen alla.