Pullapitko

5 DL MAITOA

2 PUSSIA KUIVAHIIVAA

1 TL SUOLAA

1 RKL KARDEMUMMAA

150 G HUNAJAA

1 KANANMUNA

NOIN 15 DL VEHNÄJAUHOJA

150 G VOITA

VOITELE KANANMUNALLA

PINNALLE RAESOKERIA

Kaada maito pieneen kattilaan. Lisää voi ja hunaja maitoon. Lämmitä maitoa kunnes voi ja hunaja ovat liuenneet.

Kaada lämmin maitohunaja liuos isompaan kulhoon. Lisää kardemumma ja suola. Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja kuivahiiva. Sekoita aineet keskenään. Lisää kananmuna ja lopput vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaan ja lisää vehnäjauhoja kunnes taikina irtoaa kulhosta ja käsistä.

Kohota taikinaa lämpimässä noin 30 min pyyhkeellä peitettynä.

Kaada taikina pöydälle tai leivonta-alustalle. Jaa taikina kahteen osaan. Nosta toinen osa taikinasta vielä kulhoon. Jaa pöydälle jäänyt taikina kolmeen yhtä suureen osaan ja letitä pitko. Nosta pitko uunipellille ja valmista toinen pitko.

Anna pitkojen kohota lämpimässä peitettynä 15-30 min. Voitele pitkot kananmunalla ja lisää pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 min.